Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Ανοιξιάτικες δραστηριότητες για την προσχολική ηλικία

Αγαπητοί γονείς,
με αφορμή τον μήνα Μάιο που μόλις ξεκίνησε και με δεδομένο ότι η άνοιξη μας έχει χτυπήσει πια για τα καλά την πόρτα, σας παρουσιάζουμε παρακάτω κάποιες ενδεικτικές ανοιξιάτικες δραστηριότητες τις οποίες μπορείτε να υλοποιήσετε μαζί με τα παιδιά στο σπίτι ή και έξω από αυτό, αφού αυτόν τον μήνα θα ξεκινήσουμε σταδιακά και με προσοχή να κυκλοφορούμε ξανά... Ξεκινάμε λοιπόν και καλή διασκέδαση!!!



Για αρχή, διαβάζουμε το παρακάτω ποίημα στο εικονόλεξο και το συζητάμε. Έπειτα, γράφουμε όπως μπορούμε τις λέξεις Μάιος ή Μάης και Άνοιξη και ζωγραφίζουμε τις εικόνες της ανοιξιάτικης φύσης. Εμείς είμαστε τυχεροί γιατί ζούμε σε ένα μέρος όπου μπορούμε να είμαστε κοντά στη φύση και κοντά στη θάλασσα σε όλες τις αλλαγές των μηνών και των εποχών!!!













Συνεχίζουμε με ζωγραφική, όπως μας δείχνουν οι εικόνες. Με τις παλάμες μας ή με τις πατούσες μας... Απλώνοντας στο εσωτερικό τους τέμπερα ή δακτυλομπογιά με ένα πινέλο, τις μεταμορφώνουμε σε σφραγίδες και φτιάχνουμε τους δικούς μας πίνακες ζωγραφικής με θέμα τα λουλούδια ή τα έντομα που βρίσκονται παντού γύρω μας αυτόν τον μήνα!!!
































Και τέλος, ακούμε κάποια ανοιξιάτικα τραγούδια από εδώ και τα χορεύουμε:




















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΚΙΑ ΚΟΡΗΣΣΙΑΣ-ΚΕΑΣ Template by Ipietoon Cute Blog Design